Hillfloor tapijt / Jabo vloerbedekking

Hillfloor tapijt - Jabo vloerbedekking / Louis Tapis Bussum

Over Hillfloor / Jabo

Hillfloor tapijt BV kennen we ook als Jabo vloerbedekking. Deze grote Nederlandse producent produceert sinds 1839 kwaliteit vloerbedekking. Naast vloerbedekking en geweven wollen tapijten staat Jabo ook bekend om kamerbreed tapijt gemaakt van hennep, jute, sisal of kokosvezels. 

Jan Bosman (JaBo) vond rond 1953 een spraakmakende machine uit waarmee je deze materialen kon weven. Tegenwoordig heeft Jabo een uitgebreide collectie tapijt en karpetten waarbij de focus ligt op natuurlijke en duurzame materialen. Een natuurlijke basis. Dat is waar Jabo voor staat. Er is altijd een Jabo vloerbedekking of Hillfloor tapijt die past in uw interieur. De collectie is duurzaam, comfortabel en natuurlijk. Hier alles over Hillfloor tapijt / Jabo vloerbedekking.

Collecties

Bent u op zoek naar een vloerbedekking of tapijt gemaakt van natuurlijke materialen zoals sisal, wol of een mooie blend? Dan is Jabo absoluut het overwegen waard. 

Jabo maakt natuurlijke tapijten verkrijgbaar in tal van structuren, kleurstellingen en afwerkingen. Kwaliteit van Nederlandse bodem!

Hillfloor tapijt - Jabo vloerbedekking / Louis Tapis Bussum
Jabo Hillfloor tapijt weven of tuften / Louis Tapis Bussum

Weven of tuften

Kamerbreed tapijt (tapijt op 400 cm breedte) kan op verschillende manieren worden gemaakt namelijk: weven of tuften. 

Bij een geweven tapijt gaan de kammen van een weefmachine op en neer. Er schiet een spoel van links naar rechts tussen de scheringen (lengtedraden) door. Zo wordt een tapijt machinaal geweven.

Bij tuften boort een naald en draad zich door een gronddoek. Hierbij is er een onderscheid in een gesneden pool (zachte tapijten) en een luspool (tapijten met een lus).

Sisal of zeegras

Deze collectie is waar Jabo groot mee is geworden. ‘The Original’, zeg maar. Vloerbedekking gemaakt van sisal, hennep, zeegras of kokos. 

Geeft een ruimte een natuurlijke uitstraling en is verkrijgbaar in allerlei verschillende vormen en soorten. Ook prachtig als maatwerk vloerkleed.

Jabo sisal tapijt / Louis Tapis Bussum
Hillfloor tapijt - Jabo vloerbedekking / Louis Tapis Bussum

Wol & blends

Wollen tapijten, vloerbedekking of vloerkleden zijn gemaakt van een natuurlijk materiaal en geven een interieur een comfortabele, strakke of juist luxueuze uitstraling. 100% wol voelt prettig aan in een ruimte en is een duurzaam product. 

Blends zijn in de Jabo collectie tapijten en vloerkleden gemaakt van synthetische materialen met een mix van natuurlijke materialen zoals bijvoorbeeld wol. Hierbij kiest Jabo voor 100% verantwoorde materialen die lang mee gaan.

Meer weten over wollen tapijten of blends? Vraag onze medewerkers naar de collecties, kleuren en dessins. Zij helpen u graag!

Karpetten of vloerkleden

Jabo heeft naast vloerbedekking of tapijt ook een grote collectie vloerkleden (ook wel karpetten genoemd). 

Nieuwsgierig? Kom langs in onze winkel in Bussum.

Jabo karpetten en vloerkleden/ Louis Tapis Bussum
Hillfloor tapijt - Jabo vloerbedekking / Louis Tapis Bussum

Snel en eenvoudig plaatsen

Het leggen van vloerbedekking / tapijt of tapijttegels is vakwerk . U kunt dit uiteraard zelf doen. Er zijn diverse instructievideo’s vindbaar online. Ons advies is echter om dit door vakmensen te laten leggen. Onze medewerkers van Louis Tapis Bussum helpen u graag.

Vloerverwarming & onderhoud

Tapijt en vloerkleden van Hillfloor / Jabo zijn geschikt voor vloerverwarming- en koelingssystemen. 

Het onderhoud van tapijt, vloerbedekking en vloerkleden is eenvoudig. 

Regelmatig stofzuigen is in de regel genoeg. Behandel eventuele vlekken zo snel mogelijk (let op: mocht u een lauwwarme, natte doek gebruiken, dep dan de vlek. Ga niet wrijven, dit maakt het erger). 

De levensduur verlengt u door met name de luchtvochtigheid op peil te houden (60-70%). Gebruik hiervoor bijvoorbeeld een plantenspuit (verstuiver).

Hillfloor tapijt - Jabo vloerbedekking / Louis Tapis Bussum

Louis Tapis Bussum

Wij hebben stalen van Jabo of Hillfloor in onze interieurzaak aan De Clinge 22-23 in Bussum op voorraad. Kom langs en laat u verrassen. Onze medewerkers helpen u graag.

Wij leveren Jabo / Hillfloor onder andere in:
Almere, Amersfoort, Amsterdam, Baarn, Blaricum, Bussum, Haarlem, Harderwijk, Hilversum, Huizen, Laren, Naarden, Soest, Utrecht, Weesp, Zeewolde en Zeist.

Ga naar www.jabo-carpets.nl voor meer informatie over dit merk.

Andere merken / producten in ons assortiment: