Cunera vloerbedekking, tapijt & vloerkleden

Cunera vloerbedekking / Louis Tapis t Gooi

Over Cunera

Cunera maakt vloerbedekking, tapijt en vloerkleden uit duurzame natuurlijke materialen en grondstoffen. Hoogstaande producten met een design op natuurlijke basis van Hollandse bodem. 

Cunera vloerbedekking bestaat sinds 1870 en levert al bijna 150 jaar mooie, duurzame producten voor uw interieur gemaakt van natuurlijke grondstoffen.

Waarom tapijt?

De meeste mensen die voor tapijt kiezen doen dit vanwege de warmte en het comfort dat vloerbedekking geeft aan een interieur. 

Toch zijn er ook andere voordelen zoals het geluiddempende effect, het gemak in onderhoud, het verbeteren van de akoestiek en de absorberende eigenschappen. 

Zeker bij vloerkleden gemaakt van natuurlijke materialen gelden deze voordelen.

Cunera vloerbedekking / Louis Tapis Interieurstyling
Cunera vloerkleed / Louis Tapis Bussum

Collecties

Cunera vloerbedekking is verkrijgbaar in kamerbrede vloerbedekking in 400 en 500 cm breed. Gemaakt van duurzame materialen als kokos, sisal, zeegras, wol en combinaties hiervan. De producten zijn geweven of getuft. Hier een overzicht op basis van materialen:

100% zuiver scheerwol (Aurora, Ambra, Bergen, Melville, Milano, Monza, Naturno, Dimaro, Fiore, Marina, Pisa, Rodi & meer)
Wol / vlas (cunera Diamant
Wol / sisal (Cunera Opaal)
Wol / synthetisch (Cunera Lugano)
Overig (Cunera kokosmatten, Cunera Sisal en meer)

Oorsprong

De focus van Cunera ligt op duurzaamheid. De oorsprong van hun materialen is dan ook heel belangrijk. Met oog voor mens, maatschappij en milieu. De kamerbrede tapijten, karpetten, traplopers en gewone lopers, tegels en matten zijn stuk voor stuk gemaakt van natuurlijke materialen. 

Het sisal dat Cunera gebruikt komt van oorsprong van het schiereiland Yucatan in Mexico, de wol uit Nieuw-Zeeland, Kokos uit Zuid-Oost India, Bamboe uit China en het zeegras ook uit China.

Cunera vloerbedekking zuiver scheerwol / Louis Tapis Bussum
Cunera tapijt / Louis Tapis Bussum

Snel en eenvoudig plaatsen

Het leggen van vloerbedekking / tapijt of tapijttegels is vakwerk . U kunt dit uiteraard zelf doen. Er zijn diverse instructievideo’s vindbaar online. Ons advies is echter om dit door vakmensen te laten leggen. Onze medewerkers van Louis Tapis Bussum helpen u graag.

Vloerverwarming

Tapijt en vloerkleden van Cunera zijn geschikt voor vloerverwarming- en koelingssystemen. 

Vraag het onze specialisten naar de details.

Cunera kokosmatten / Louis Tapis Bussum
Cunera traprenovatie / Louis Tapis Bussum

Onderhoud tapijt

Het onderhoud van tapijt, vloerbedekking en vloerkleden is eenvoudig. 

Regelmatig stofzuigen is in de regel genoeg. Behandel eventuele vlekken zo snel mogelijk (let op: mocht u een lauwwarme, natte doek gebruiken, dep dan de vlek. Ga niet wrijven, dit maakt het erger). 

De levensduur verlengt u door met name de luchtvochtigheid op peil te houden (60-70%). Gebruik hiervoor bijvoorbeeld een plantenspuit (verstuiver).

Voordelen tapijt

 

  • Beter voor de akoestiek
  • Geluiddempend
  • zacht en warm (fijn om op te lopen)
  • Comfortabel
  • Natuurproduct
  • Ruime keuze uit verschillende dessins en kleuren
Cunera vloerkleden / Louis Tapis Bussum

Louis Tapis Bussum

Wij hebben stalen van Cunera vloerbedekking in onze interieurzaak aan De Clinge 22-23 in Bussum op voorraad. Kom langs en laat u verrassen. Onze medewerkers helpen u graag.

Wij leveren vloerbedekking, tapijt en vloerkleden van Cunera onder andere in:
Almere, Amersfoort, Amsterdam, Baarn, Blaricum, Bussum, Haarlem, Harderwijk, Hilversum, Huizen, Laren, Naarden, Soest, Utrecht, Weesp, Zeewolde en Zeist.

Ga naar Cunera voor meer informatie over dit merk.

Andere merken / producten in ons assortiment: