Belakos tapijt

Belakos tapijt / Louis Tapis Bussum

Over Belakos

Belakos startte in 1960 als tapijtfabrikant. Het familiebedrijf is tegenwoordig uitgegroeid tot een groothandel in tapijt en PVC en levert prachtige vloeren in Nederland en daarbuiten. 

Naast tapijt levert Belakos ook karpetten (vloerkleden), tapijttegels, PVC vloeren en PVC click vloeren. Alle producten zijn, dankzij de jarenlange ervaring die is opgebouwd, van hoge kwaliteit!

Collecties

Het bedrijf Belakos heeft een uitgebreide collectie op alle gebieden. 

Er is zelfs een ‘eco-lijn’ gemaakt van ECONYL® geregenereerde polyamide (dit garen is gemaakt van afvalnylon, zoals industrieel plastic, visnetten plus textiel- en tapijtresten. Een prachtig product in lijn met de huidige trends.

Belakos tapijt / Louis Tapis Bussum
Belakos tapijt woning / Louis Tapis Bussum

Tapijt / vloerbedekking

De collectie tapijt of vloerbedekking bestaat uit vijf hoofdlijnen die vervolgens weer onder te verdelen zijn in verschillende kwaliteiten en verschillende kleuren. De 5 hoofdcollecties zijn:

 • Carpet Your Life by AW (bestaat uit vijf uitgesproken stijlen (leefwerelden) gebaseerd op trendstudies. Voor elke leefwereld is er een eigen stijl).
 • Resistanz (gemaakt van een speciale polyamidevezel die de levensduur van het tapijt aanzienlijk verlengt. Uitstekend geschikt voor bijv. een ruimte met veel zonlicht).
 • Sedna® (zacht, luxueus en duurzaam tapijt gemaakt van ECONYL® geregenereerde polyamide).
 • Sensualité® (De perfecte vloerbedekking voor in de slaapkamer).
 • Home Collectie (collectie met warme kleuren en zachte materialen voor een warme en comfortabele uitstraling).

 

Tapijttegels

Het voordeel van een tapijttegel is dat het past in bijna ieder interieur en gemakkelijk te plaatsen en onderhouden is. Belakos heeft veel kleuren en dessins in de tapijtcollectie. Alle tapijttegels zijn gemaakt van hetzelfde garen als de Resistanz collectie bij vloerbedekking. Dit maakt dat deze tapijttegels 100% UV-licht bestendig, 100% onderhoudsvriendelijk en 100% chloor bestendig zijn. Ideaal! 

Naast de reguliere collectie tapijttegels is er ook de Birds Eye Collection. Een prachtige lijn geinspireerd op het Nederlandse landschap gezien door de ogen van een vogel. Deze collectie is onderverdeeld in City (beschikbaar in 8 kleuren,) Lake (beschikbaar in 8 kleuren) en Meadow (beschikbaar in 8 kleuren). Meer weten hierover? Laat het ons weten, wij helpen u graag!

Belakos Birds Eye tapijt / Louis Tapis Bussum
Belakos tapijt / Louis Tapis Bussum

Karpetten en vloerkleden

Liever niet de gehele ruimte met vloerbedekking bedekken? Dan is een karpet of vloerkleed de uitkomst. Belakos heeft een ruim assortiment verkrijgbaar in verschillende kleuren, stijlen en maten. 

De Voordelen van een vloerkleed?
– Geeft een warme en unieke uitstraling aan een ruimte
– Warm aan de voeten
– Dempt het geluid

Woonstijl

De Belakos tapijten, tapijttegels en vloerkleden passen bij bijna iedere woonstijl. Er is altijd wel een collectie die aansluit bij uw wensen en eisen. 

De trends op het gebied van wonen worden door Belakos op de voet gevolgd. Vraag onze medewerkers naar de nieuwste ontwikkelingen.

Belakos tapijt / Louis Tapis Bussum
Belakos tapijt / Louis Tapis Bussum

Snel en eenvoudig plaatsen

Het leggen van vloerbedekking / tapijt of tapijttegels is vakwerk . U kunt dit uiteraard zelf doen. Er zijn diverse instructievideo’s vindbaar online. Ons advies is echter om dit door vakmensen te laten leggen. Onze medewerkers van Louis Tapis Bussum helpen u graag.

Voordelen tapijt

 

 • Beter voor de akoestiek
 • Geluiddempend
 • zacht en warm (fijn om op te lopen)
 • Comfortabel
 • Natuurproduct
 • Ruime keuze uit verschillende dessins en kleuren
Belakos tapijt / Louis Tapis Bussum
Belakos tapijt / Louis Tapis Bussum

Onderhoud tapijt

Het onderhoud van tapijt, vloerbedekking en vloerkleden is eenvoudig. 

Regelmatig stofzuigen is in de regel genoeg. Behandel eventuele vlekken zo snel mogelijk (let op: mocht u een lauwwarme, natte doek gebruiken, dep dan de vlek. Ga niet wrijven, dit maakt het erger). 

De levensduur verlengt u door met name de luchtvochtigheid op peil te houden (60-70%). Gebruik hiervoor bijvoorbeeld een plantenspuit (verstuiver).

Louis Tapis Bussum

Wij hebben stalen van Belakos tapijt, tapijttegels en vloerkleden in onze interieurzaak aan De Clinge 22-23 in Bussum op voorraad. Kom langs en laat u verrassen. Onze medewerkers helpen u graag.

Wij leveren vloerbedekking en tapijt van Belakos onder andere in:
Almere, Amersfoort, Amsterdam, Baarn, Blaricum, Bussum, Haarlem, Harderwijk, Hilversum, Huizen, Laren, Naarden, Soest, Utrecht, Weesp, Zeewolde en Zeist.

Ga naar www.belakos.nl voor meer informatie over dit merk.

Andere merken / producten in ons assortiment: