Houten vloeren

TG Wood houten vloeren / Louis Tapis Bussum

Tijdloos & warm

Houten vloeren zijn erg gewild. 

Een houten vloer geeft sfeer, warmte en gezelligheid aan uw huis. 

Een houten vloer kan in diverse vertrekken van uw huis worden geplaatst zoals de woonkamer, keuken en hal, maar ook in de slaapkamers komt een houten vloer goed tot zijn recht.

 

Type vloeren

Er zijn verschillende typen houten vloeren zoals de welbekende traditionele tapis vloer (ook bekend als de parketvloer). ‘Tapis’ staat voor een parketvloer die op een traditionele manier wordt gelegd. Een tapis vloer kan in elk gewenst patroon worden gelegd, zoals een Visgraat en Hongaarse Punt, maar ook andere vormen zoals vlechtpatronen zijn mogelijk. Een parketvloer is in de meeste houtsoorten leverbaar. 

Een traditionele tapis vloer wordt bij u ter plaatse gelegd en afgewerkt met een olie of een lak afwerking. 

Andere type vloeren zijn bijvoorbeeld de systeemplank of lamel. Deze worden ook vaak aangeduid met termen als plankenvloeren, lamelparket, traditionele vloeren, Hollandsche vloeren en verouderde vloeren. Systeemplanken of lamelvloeren kunnen ook kant en klaar worden aangeleverd en door een handige doe-het-zelfer ook zelf worden geplaatst.

Showroom houten vloeren/ Louis Tapis interieurstyling Bussum
Raftwood houten vloer Louis Tapis Bussum

Type hout

Dit type vloer is een natuurproduct en gemaakt van een bepaalde houtsoort. Zo zijn er eiken vloeren (gemaakt van eiken planken), grenen vloeren, beuken houten vloeren, merbau en kambala vloeren (donkerder) en lichte vloeren van es of esdoorn en niet te vergeten bamboe parket. 

In de regel is het zo dat hardhouten vloeren (of de hardere houten vloeren) duurder zijn. Waarom? Omdat deze simpelweg beter bestand zijn tegen beschadigingen. Een grenen vloer is een stuk kwetsbaarder dan een robuust eikenhouten vloer.

Natuurproduct

Omdat hout een natuurproduct is, moet u er rekening mee houden dat de vloer ‘werkt’ onder invloed van de seizoenen. In de winter krimpt een vloer vaak iets en in de zomer zet deze weer uit. Het is daarom belangrijk wat ruimte onder de plinten te laten zodat de vloer ‘ruimte’ heeft om te werken. 

Het mooie van zo’n natuurproduct is dat iedere houten plank zijn eigen tekening en charme heeft. 

Tegenwoordig worden de vloeren gezaagd van bomen uit een verantwoord bos waarbij men ook weer jonge bomen aanplant voor de toekomst.

Heywood houten vloer louis tapis bussum
Heywood houten vloer louis tapis t gooi

Ondervloer

Een goede ondervloer is belangrijk bij een houten vloer. En iedere situatie vraagt weer om een andere ondervloer, zo zijn er vloeren die zwevend worden geplaatst waarbij men ondervloeren gebruikt vanaf een rol of platen. 

Zeer belangrijk zijn tegenwoordig de geluidsnormen, in appartementen moeten ondervloeren worden geplaatst die een 10dB geluidsreductie kunnen waarborgen. Heeft u vragen hierover, schroom niet en bel of kom langs. Wij helpen u uiteraard graag bij de keuze voor de juiste ondervloer.

Onderhoud & merken

Iedere houten vloer heeft onderhoud nodig, daarvoor zijn de verschillende middelen verkrijgbaar bij Louis Tapis. Het gebruik van de juiste middelen verlengt de levensduur van uw vloer! 

Onder onderhoud verstaan we ook vloer renovatie waarbij de vloer wordt geschuurd en wordt afgewerkt met een olie of lak laag.

Heywood houten vloeren / Louis Tapis Bussum
Floorlife houten vloeren / Louis Tapis Bussum

Merken

Louis Tapis heeft diverse topmerken in huis zoals: Hollandsche vloeren, Floorlife, Cinzento, Design Parquet, Heywood vloeren en Northern Lights Hardwoods.

Houten vloer kopen?

Bent u in de regio Bussum, Naarden, Huizen, Blaricum, Laren (kortom t Gooi) op zoek naar een houten vloer? In onze interieurwinkel in Bussum kunt u houten vloeren vergelijken, bekijken en uitzoeken. 

Wij kunnen uiteraard ook bij u langskomen. Bel ons of mail ons voor een afspraak.

Cinzento houten vloer louis tapis bussum
Floorlife houten vloer / Louis Tapis Bussum
Louis Tapis regelt traprenovatie o.a. in:

Almere, Amersfoort, Amsterdam, Baarn, Blaricum, Bussum, Haarlem, Harderwijk, Hilversum, Huizen, Laren, Naarden, Soest, Utrecht, Weesp, Zeewolde en Zeist.

Naast houten vloeren vindt u in onze winkel in Bussum ook tapijt, vloerbedekking, gordijnen, zonwering, raamdecoratie, traprenovatie, lamelparket / multiplank en vinylvloeren. Kom langs en laat u verrassen.

PRODUCTEN

DIVERSEN VLOEREN

TRAP-RENOVATIE