Wicanders kurkvloeren

Wicanders kurkvloer / Louis Tapis Bussum

Over Wicanders

Wicanders levert vloeren sinds 1868 en is een begrip op het gebied van vloerbedekking en kurkvloeren. In de loop der jaren heeft dit bedrijf duurzame vloer- en wandbekleding ontwikkeld die in meer dan 70 landen verkocht worden. 

Kurk is een natuurlijke geluidsdemper en zorgt voor akoestische isolatie. Een Wicander vloer helpt dan ook het loopgeluid te dempen en is ideaal voor ieder interieur, zowel huizen als commerciële ruimtes.

Kurk

Kurk is een natuurproduct en komt van de kurkeik. De bast van deze boom ‘oogst’ men heel zorgvuldig. De vaardigheid wordt van generatie tot generatie doorgegeven. 

De eerste keer ‘oogst’ men de bast van de eik als deze 25 jaar oud is. Daarna wordt dit proces iedere 9 jaar herhaald. 

Kurk heeft naast geluidsdemping, schokdempende eigenschappen en een natuurlijke thermische laag. De boom is goed bestand tegen sterke temperatuurschommelingen.

Wicanders kurkvloer / Louis Tapis Bussum
Wicanders kurkvloer / Louis Tapis Bussum

Cork Go

De Cork Go lijn van Wicanders is een budgetvriendelijke zwevende vloer. Past in iedere ruimte in een woning. Deze kurkvloer bestaat uit een dubbele kurklaag. De structuur van de vloer versterkt de thermische en akoestische prestaties.

Deze lijn bestaat uit 10 verschillende producten namelijk: Addict, Affection, Allure, Ambition, Appeal, Charm, Desire, Dream, Moment en Whim.

De Cork go vloer is gemakkelijk schoon te houden.

Cork Essence

Deze collectie bestaat uit kurkvloeren die nét dat beetje extra hebben. Cork Essence is ook een zwevende oplossing, maar deze vloer voldoet aan veeleisende behoefte van een huishouden en gemiddeld gebruikte commerciële ruimtes. 

Deze kurkvloer bestaat uit meerdere lagen. Dit zorgt ervoor dat de vloer meer kan hebben en nog comfortabeler is, nog beter isoleert zowel temperatuur als geluid.

De Cork Essence lijn bestaat uit 10 producten namelijk: Fashionable Cement, Fashionable Macchiato, Identity Champagne, Identity Silver, Identity Timide, Linn Moon, Originals Dawn, Originals Harmony, Originals Symphony, Personality Moonlight.

Wicanders kurkvloer / Louis Tapis Bussum
Wicanders kurkvloer / Louis Tapis Bussum

Voordelen kurkvloer

Een kurkvloer heeft een groot aantal voordelen ten opzichte van andere vloeren zoals een houten vloer. Hier de voordelen van kurkvloeren op een rijtje:
  • Licht materiaal. Een kurkvloer bestaat voor 50% uit lucht, het blijft zelfs drijven.
  • Duurzaam. Deze vloeren zijn goed bestand tegen veroudering
  • Vochtbestendig. Kurk laat vrijwel geen vloeistoffen en gassen door.
  • Natuurlijke elasticiteit. Dit product kan schommelingen in druk goed opvangen.
  • Thermische isolatie. Kurk laat weinig warmte (of kou) door.
  • Akoestische isolatie. Kurk laat weinig geluid door.
  • Schokdempende isolatie. Kurk laat weinig trilling door.
  • Brandvertragend. Dit materiaal is een natuurlijke brandvertrager – Stoot- en krasvast
  • Hypoallergeen
 

Vloerverwarming

Kurkvloeren en vloerverwarming kunnen prima samengaan. Toch zijn er een aantal voorwaarden waar men aan moet voldoen en een aantal zaken waar men op moet letten.

Vraag onze medewerkers naar de voorwaarden.
Wicanders kurkvloer / Louis Tapis Bussum

Louis Tapis Bussum

Wij hebben alle stalen van Wicanders kurkvloeren in onze parketspeciaalzaak aan De Clinge 22-23 in Bussum op voorraad. Kom langs en bekijk alle eiken houten vloeren, visgraat motieven en pvc vloeren voordat u een keuze maakt. Onze interieurstylisten helpen u graag.

Wij leveren Wicanders onder andere in: Almere, Amersfoort, Amsterdam, Baarn, Blaricum, Bussum, Haarlem, Harderwijk, Hilversum, Huizen, Laren, Naarden, Soest, Utrecht, Weesp, Zeewolde en Zeist.

Ga naar www.wicanders.com/nl/ voor meer informatie over dit merk.

Andere merken / producten in ons assortiment: